2021 Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet

14-01-2021 /
Beste vrijwilligerscoördinatoren, actieve inwoners en andere betrokkenen in Amersfoort, Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Met de slogan: ‘Mensen maken Nederland’ wordt vrijwilligerswerk gedurende het jaar 2021 goed zichtbaar gemaakt. Met zijn allen zetten we de mensen die zich inzetten voor een ander extra in het zonnetje. En dit jaar biedt de uitgelezen kans om nieuwe vrijwilligers te werven! -Lees verder-

Beste vrijwilligerscoördinatoren, actieve inwoners en andere betrokkenen in Amersfoort,

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Met de slogan: ‘Mensen maken Nederland’ wordt vrijwilligerswerk gedurende het jaar 2021 goed zichtbaar gemaakt. Met zijn allen zetten we de mensen die zich inzetten voor een ander extra in het zonnetje. En dit jaar biedt de uitgelezen kans om nieuwe vrijwilligers te werven!

In Amersfoort hebben Indebuurt033 en de Gemeente Amersfoort de handen ineen geslagen. Elke maand zullen we aan de hand van een specifiek thema vrijwilligers en initiatieven uitlichten. Zo zal er in januari rond het thema Taal aandacht zijn voor alle voorleesvrijwilligers, taalmaatjes en taalgroepen. De aftrap van dit speciale jaar is op maandag 7 december gegeven door Wethouder Tigelaar bij het jarige Humanitas. Vanwege de Coronamaatregelen heeft dit in kleine kring plaatsgevonden.

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft een website gemaakt met allerlei ideeën en tools om het iedereen makkelijk te maken om mee te doen: Mensen maken Nederland. Hier kun je bijvoorbeeld posters downloaden of op maat maken voor je eigen organisatie.

Doe je ook mee?
We hopen dat zoveel mogelijk andere organisaties en initiatieven in Amersfoort mee gaan doen om er een fantastisch jaar van te maken. Daarvoor nodigen we je van harte uit om mee te denken en te doen met de volgende acties:

  • Bedenk rond het maandthema passende activiteiten of publiciteit. Graag helpen wij deze onder de aandacht te brengen. Zie voor alle thema’s de kalender in de bijlage.
  • Maak gebruik van de posters en uitingen van de website ‘Mensen maken Nederland’ zodat in heel Amersfoort vrijwilligerswerk zichtbaar wordt.
  • Vraag de speciale raamsticker aan bij Indebuurt033; ‘Hier zijn vrijwilligers goed bezig’, om overal in de stad vrijwilligerswerk zichtbaar te maken.
  • Gebruik bij je publiciteit over vrijwilligers #Mensenmakenamersfoort

Voor het bekijken van de thema's het aanvragen van de sticker en voor ideeën, vragen of ondersteuning, kijk op onze website of neem contact op met VA@indebuurt033.nl.